KRÓL


KRÓL
Kiedy:
15 Kwiecień 2018@20:00
2018-04-15T20:00:00+02:00
2018-04-15T20:15:00+02:00
Gdzie:
Stara Piwnica
Krupnicza 15
Wrocław
Polska
Koszty:
30 - 40 zł
KRÓL @ Stara Piwnica | Wrocław | Województwo dolnośląskie | Polska

Zapraszamy na koncert KRÓLA promujący nowy album ,,Przewijanie na podglądzie”, który ukaże się 16 marca.

Koncert odbędzie się 15 kwietnia w klubie Stara Piwnica przy ul. Krupniczej 15 w ramach cyklu City Sounds.

Koncert w składzie:
Błażej Król – wokal, gitara
Iwona Król – instrumenty klawiszowe, wokal
Thomas Fietz – perkusja, elektronika

Błażej Król to jeden z najbardziej utytułowanych muzyków i tekściarzy młodego pokolenia.
Pierwszy album UL/KR (duetu z Maurycym Kiebzakiem Górskim) wzbudził entuzjazm i został okrzyknię ty przez dziennikarzy muzycznych koncernu „Agora” – „Płytą Roku 2012”. Pozytywne recenzje ukazały się także w tygodnikach „Newsweek”, „Przekrój”, w pismach branżowych, zapewniając czołową pozycję w rankingach najważniejszych płyt wydanych w Polsce, w kategoriach muzyki alternatywnej, elektronicznej, czy indie rockowej.
Rok 2015 za albumy sygnowane „Król” przyniósł prestiżowe nagrody: Nagrodę artystyczną miasta Torunia im. Grzegorza Ciechowskiego, oraz nominację do Paszportów Polityki. W uzasadnieniu nominacji czytamy: Album „Wij” opisywaliśmy w POLITYCE jako pełen paradoksów: chłodny, a zarazem romantyczny, syntetyczny w brzmieniach, a zarazem naturalny w ekspresji… Jego znakiem rozpoznawczym stała się oszczędna forma bardzo krótkich piosenek, w których ważną rolę gra pojedyncze słowo, skojarzenie, przenośnia, każda fraza, dźwięk i pauza. („Polityka” 8.12.2015). W 2016 roku Błażej Król został uhonorowany gorzowską Nagrodą im. Janusza Słowika a rok później również Nagrodą Kulturalną Prezydenta Miasta Gorzowa Wielkopolskiego – Motylem.
Król ze swoim zespołem wystąpił na wielu największych festiwalach i wydarzeniach muzycznych w Polsce, m.in. Open’er Festival, Off Festiwal, Męskie Granie, Tauron Nowa Muzyka, Springbreak i wielu innych.
Autor muzyki i tekstów, lider zespołów:
UL/KR 2011-2013
BANGELIZ 2012 –
DWUTYSIĘCZNY 2013 –
KRÓL 2013 –
LAUDA 2015 –
KOBIETA Z WYDM 2016 –

Dyskografia
UL/KR, 2012
UL/KR „AMENT”, 2013
DWUTYSIĘCZNY „JEDWABNIK” 2013
KRÓL „NIELOT”, 2014
KRÓL „WIJ”, 2015
KRÓL „PRZEZ SEN”, 2016
LAUDA „GENNIN”, 2015
KOBIETA Z WYDM „BENTAL”, 2017

15.04.18 godz.20:00 klub muzyczny Stara Piwnica, ul. Krupnicza 15
City Sounds
KRÓL:,,Przewijanie na podglądzie”
bilety: 30 zł – 50 szt. wyłącznie rezerwacje: bilety@o2.pl, 35 zł – przedsprzedaż, 40 zł – w dniu koncertu

Bilety dostępne w sieci salonów Empik, Saturn i MediaMarkt w całej Polsce
oraz w serwisach: www.starapiwnica.com.pl/bilety/, www.biletin.pl, www.ticketmaster.pl, www.eventim.pl, www.biletyna.pl, www.ebilet.pl
rezerwacje: bilety@o2.pl

Uwaga, kupuj bilety wyłącznie w autoryzowanych punktach!
Zakup biletów poza autoryzowanymi punktami sprzedaży (Facebook, aukcje internetowe, systemy odsprzedaży biletów itp.) stwarza ryzyko zakupu biletów nieoryginalnych lub nieważnych, które nie umożliwią wejścia na koncert.