ANASTASIS & ISSEL


ANASTASIS & ISSEL
Kiedy:
8 Listopad 2018@20:00
2018-11-08T20:00:00+01:00
2018-11-08T20:15:00+01:00
Gdzie:
STARA PIWNICA
KRUPNICZA 15
Koszty:
Bez opłat
ANASTASIS & ISSEL @ STARA PIWNICA

Anastasis to Dolnośląski (legnicki) zespół, który zagrał ponad 500 koncertów w całej Polsce i za granicą. W 2003 roku zespół wydaje singiel „Srebny Kurz” po czym związuje się z festiwalem Song Of Songs, dzięki któremu podejmuje współpracę z agencją SOS Music a następnie z SONY Music Polska, w wyniku czego rok później powstaje pierwszy longplay „anastasis”. W 2005 roku zespół wydaje maxi singiel „Chcę Tak Jak On” a w 2006 roku Anastasis nagrywa drugi longplay „Jutro”, do którego nagrywa pierwszy teledysk
do utworu „Plaszcz”. https://www.youtube.com/watch?v=2vQ–sl3dg4
Bierze udział w programach TVP, MTV Polska, VIVA Polska, Polskie Radio 1, Polskie Radio 3 oraz wielu rozgłośniach lokalnych.
Po trzech latach koncertowania w 2009 roku wydany zostaje kolejny maxi singiel „X lat” a w 2014 roku trzeci longplay „Anastasis 2014” wraz z nagraniem teledysku do utworu „ To Nie Pierwszy Raz”.
https://www.youtube.com/watch?v=tMfu-jLnYqU

Dyskografia:
2003 – singiel „Srebrny Kurz”
2004 – long play „Anastasis”
2005 – maxi singiel „Chcę Tak Jak On”
2006 – long play „Jutro”
2009 – maxi singiel „X lat”
2014 – long play „Anastasis 2014”

Anastasis Live:
Warszawa Plac Zamkowy TVP:
https://www.youtube.com/watch?v=ro-FOYkfXR4
Warszawa WOSP :
https://www.youtube.com/watch?v=_RI_bxaToSQ
Światowe Dni Młodzieży:
https://www.youtube.com/watch?v=YCE35ribEHQ

Issel to wrocławska kapela grająca nowe brzmienie metalu. Inspirację każdy z członków odnajduje w bardzo odmiennej lecz głównie metalowej stylistyce. W muzyce prezentowanej przez band można dostrzec elementy nowych, metalowych brzmień połączonych z klasycznymi metalowymi zagrywkami doprawionymi elementami melodyjnego metalu, progresją oraz mocnego damskiego wokalu. Issel ma na swoim koncie kilka festiwalowych sukcesów oraz koncerty przed takimi zespołami jak Illusion, Jelonek, Coma, Pidżama Porno, Luxtorpeda, Pink Freud. Zespół w 2018 wydał swoją pierwszą EP na której znajduje się 6 autorskich utworów.

 

Kto: Anastasis, ISSEL
Kiedy: 08.11.2018 (czwartek), godzina 20:00
Gdzie: Stara Piwnica, ul. Krupnicza 15
Wstęp: Darmowy