DNI KUCHNI ROSYJSKIEJ


DNI KUCHNI ROSYJSKIEJ
Kiedy:
23 Marzec 2018@14:00 – 25 Marzec 2018@00:00
2018-03-23T14:00:00+01:00
2018-03-25T00:00:00+01:00
Gdzie:
STARA PIWNICA
Krupnicza 15
Wrocław
Polska
Koszty:
20 - 30 PLN
Kontakt:
DNI KUCHNI ROSYJSKIEJ @ STARA PIWNICA | Wrocław | Województwo dolnośląskie | Polska

Dni Kuchni Rosyjskiej w Starej Piwnicy!

Ethno Jazz Festival zaprasza na DNI KUCHNI ROSYJSKIEJ!
Od 23 do 25 marca w restauracji Stara Piwnica przy ul. Krupniczej 15 skosztować będzie można tradycyjnych dań kuchni rosyjskiej.
Będą bliny w kilku wersjach (w tym z czarnym kawiorem), szuba oraz kulebiak, a także Beauf Stroganoff i rybna zupa ucha.
Do tego obowiązkowo rosyjska wódka i inne alkohole z baru Starej Piwnicy!

Punktem kulminacyjnym Dni Kuchni Rosyjskiej będzie sobotni koncert energetycznej muzyki rosyjskiej. Na scenie Starej Piwnicy wystąpi zespół W-O-W-A, znany wcześniej publiczności jako WOWA Z CHARKOWA, który prezentuje miejski folk, rosyjski chanson, ska, reggae, folk-rock, cha-cha – a wszystko po rosyjsku i po polsku!
Piosenki grupy W-O-W-A to z jednej strony przewrotne, dowcipne teksty, z drugiej zaś ostra energetyczna muzyka, porywająca słuchacza od pierwszych taktów. Są w tej muzyce satyra i bandycka dusza podrasowane wpadającą w ucho melodią. Wowa i jego kompani dzielą się żądzą zabawy do upadłego, złością i radością, zamętem i bzdurą.
We Wrocławiu Wowa wystąpi z pełnym zespołem, co nada wykonywanym na koncercie piosenkom pełnego wymiaru i bez wątpienia porwie publiczność do wspólnej zabawy.

W dniach 23 – 25 marca restauracja będzie czynna od godz. 14.00 do późnych godzin nocnych.
Istnieje możliwość rezerwacji stolików pod adresem: piwnica@starapiwnica.com.pl

Na imprezę z udziałem zespołu W-O-W-A w dniu 25.03 o godz. 20.00 obowiązują bilety w cenie: 20 zł – do nabycia w Starej Piwnicy, 25 zł – w stałych punktach sprzedaży lub 30 zł – w dniu imprezy.
Rezerwacja biletów: bilety@o2.pl

Do zobaczenia w Starej Piwnicy!

 

MENU:

  • Zupa Ucha – aromatyczna zupa rybna z pieczywem
  • Bliny – drożdżowe placuszki do wyboru: z siekanym śledziem i śmietaną, z wędzonym łososiem lub z kawiorem
  • Kulebiak – półkruche ciasto nadziewane kapustą i grzybami, podane z jajkiem ugotowanym na twardo
  • Sałatka szuba -tzw. śledź pod pierzynką: burak, marchew, ziemniaki, jajko, cebula, śledź, majonez (sałatka warstwowa, podana w słoiku, do tego pieczywo)
  • Strogonow – siekana wołowina z pieczarkami w sosie śmietanowym z papryką, podana z pieczywem
  • Słonina – do wódeczki, „bo jak wiadomo wódka jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła „